Foodelicious: het Coca-Cola kookboek

Koken met Coca-Cola, waarom ook eigenlijk niet? De kenmerkende smaak van Coca-Cola schijnt goed samen te gaan met bepaalde vleessoorten. In dit boek staat, naast een aantal verrassende recepten ook de hele geschiedenis van het bekende merk beschreven inclusief feitjes.

Cola met biefstuk of ham, daar kan ik nog inkomen. Maar in dit boek staan ook de volgende recepten waar het drankje in moet: Italiaanse minestronesoep, wintergoulash, kipcurry en een salade met geitenkaas, spek en Coca-Cola dressing. Om gemakkelijk te beginnen en even aan het idee te wennen volgt hier eerst een recept voor Coca-Cola ham.

Ingrediënten voor tien personen:
2 kg dikke varkenslende of hamschijf met zwoerd
handvol hele kruidnagels
200 gram bruine basterdsuiker
1,5 liter Coca-Cola

Bereiden:
Kook het vlees 1 uur lang in een pan water met wat zout.  Haal het uit de pan en laat het even afkoelen. Verwijder het zwoerd. Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in het vlees of maak er op regelmatige afstanden inkepingen in. Druk de hele kruidnagels in deze inkepingen.

Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg het vlees in een braadslee. Bedek het met een kwart van de basterdsuiker en druk de suiker aan. Schenk de Coca-Cola langzaam in de braadslee; schenk een beetje over het vlees (een deel van de suiker komt in de braadslee terecht). Bedek het vlees met de resterende basterdsuiker en druk deze aan.

Braad het vlees 20 minuten in de oven. Zet de oventemperatuur op 190 graden en braad het vlees 1 uur.

Laat het vlees afkoelen. Verwijder de kruidnagels en snijd het vlees in plakken. Serveer het vlees met aardappelpuree en gestoomde sperziebonen.

Wil jij dit boek ook? Bestel ‘m hier

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *