Foodelicious: appelflappen van Rudolph

Foodelicious: appelflappen van Rudolph

Rudolph van Veen laat in 24Kitchen zien hoe je de lekkerste appelflappen maakt. Met een scheutje rum welteverstaan. Verder gaan in deze appelflappen:

8 plakjes bladerdeeg
100 gram rozijnen
3 appels
70 g suiker
2 el kaneelpoeder
1 el maïzena
1 citroen

Verder heb je nodig: bakplaat en bakpapier.

Hoe gaat het in zijn werk:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in de rum. Schil en snijd de appels van het klokhuis af in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels. Verdeel de andere helft over een bord. Giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels. Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling in het hoekje. Klap het deeg dicht en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Wil je dat Rudolph het voordoet? Bekijk dan hier een instructiefilmpje.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *