Media: ouderwets genieten

Oh wat hebben wij vroeger genoten van deze heerlijke films! Zo klinkt het alsof ik wel heel oud ben, maar iedereen heeft wel 1 film uit zijn of haar jeugd die je bij blijft. Of het nu een Disney film is, een musical of waarom niet een komedie. Nu de winterdagen weer voor de deur staan is het tijd om het stof van de ‘videobanden’ af te blazen, op de bank te kruipen en oude tijden te herbeleven. Hier alvast een paar suggesties.

West Side Story
Een Amerikaanse musical zonder happy ending. Het klassieke verhaal van Romeo en Julia in een nieuw jasje gegoten. Wij kijken naar de Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in New York. Tony en Maria, beiden behorende bij een andere groep, worden hopeloos verliefd op elkaar.

Mary Poppins
Een film uit 1965 met Julie Andrews. Het verhaal doet sterk denken aan de films over Nanny McPhee die later zijn uitgebracht. Deze nanny leeft in Londen aan het begin van de 20ste eeuw en heeft magische krachten. Zo gebruikt zij haar paraplu als transportmiddel.

Willy Wonka & the Chocolate Factory

Een film om de vingers bij op te eten. Weer een oudje, deze eerste versie van het bekende Roald Dahl verhaal komt uit 1971. Het is een musicalfilm met in de hoofdrol niet Johnny Depp, maar Gene Wilder. De special effects zijn geweldig om te zien en voor 1971 is dit natuurlijk fantastisch gedaan. Het verhaal gaat over Charlie Bucket. Hij wint een rondleiding in een wel heel bijzondere chocoladefabriek.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *